Klimaat- en koudetechniek

airconditioning-icoon

Airconditioning

ventilatie

Ventilatie

proceskoeling

Agrarisch/Proces

bedrijfskoeling

Bedrijf/Horeca

Airconditioning

Op het werk, in winkels, restaurants, hotels, auto’s… ja, zelfs thuis kunnen we al niet meer zonder. Wie eenmaal aan het comfort van airco is gewend, wil nooit meer zonder – zelfs niet in de winter.

Met een airconditioning kunt u het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten, het hele jaar door. Wat is prettiger dan een heerlijk koele (werk)plek in een snikhete zomer? En wat is aangenamer dan te vertoeven in een behaaglijk warme ruimte als het buiten vriest? Verkoeling in de zomer, verwarming in de winter, en altijd frisse lucht. Allemaal met één compact apparaat. Wist u dat moderne airconditioners overigens heel stil zijn?

Ventilatie

Enkelvoudige Ventilatie

Om energie te besparen, zijn gebouwen de afgelopen jaren steeds beter geïsoleerd. Op zichzelf is hier niets mis mee, want isoleren zorgt voor veel energiebesparing en een beter wooncomfort. We verblijven gemiddeld 12 uur per dag in ons huis. We eten, koken, slapen en douchen er en we willen in alle rust ook wel eens een boek lezen. Deze bezigheden zorgen ervoor dat we veel vocht produceren, luchtjes veroorzaken en door te ademen zuurstof omzetten in CO2.

Als we dit alles niet via ventilatie wegwerken, kan dit betekenen dat we een voedingsbodem creëren voor bacteriën en schimmels die we liever niet in ons huis willen hebben. Te veel ventileren betekent dat we te veel moeten stoken en te weinig ventileren betekent dat we op termijn het risico creëren dat we problemen krijgen met onze gezondheid. De oplossing hiervoor is ventileren. Goede ventilatie zorgt voor een gevoel van welbehagen, zodat we kunnen leven zoals we dat graag willen.

Een goed uitgedacht ventilatiesysteem is robuust, zorgt voor comfort en is energiezuinig. We willen ons goed voelen in onze woning. De technische installatie speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Deze moet niet alleen goed werken, maar ook vele jaren zonder problemen functioneren.

Warmteterugwinunits

Een laag energieverbruik kan gerealiseerd worden met vraag gestuurd ventileren of het gebruik van warmteterugwinning (WTW) units. In het Bouwbesluit wordt een minimale ventilatiehoeveelheid geëist, rekening houdende met hoe lang je aanwezig bent in een ruimte. Hierbij wordt uitgegaan van een ventilatiehoeveelheid van 25 m3/uur per persoon. Omdat bij een woning het aantal personen niet bekend is wordt de ventilatiehoeveelheid gebaseerd op vloeroppervlakte.

Bij woningen wordt in het algemeen de lucht afgezogen in een toilet ( 25 m3/uur), badkamer (50 m3/uur) en in de keuken (75 m3/uur), zodat de minimale lucht die afgezogen wordt 150 m3/uur is. Verder moet er volgens het Bouwbesluit 3,25 m3/uur per m2 toegevoerd kunnen worden in de slaapkamer, woonkamer en keuken. Omdat je niet gelijktijdig in de slaapkamer en woonkamer aanwezig kunt zijn, hoeft het ventilatiesysteem maar 70% van de totale toevoer capaciteit uitgelegd te worden. Het ventilatiesysteem moet daarbij te regelen zijn dat de minimale wettelijk hoeveelheid in een ruimte geventileerd wordt. Dit mag ook handmatig door het open en sluiten van ventilatie roosters. Bij grotere woningen moet daarom meer dan 150 m3/uur afgezogen en toegevoerd worden.

Bij utiliteitsgebouwen is de minimale ventilatiehoeveelheid afhankelijk van het aantal mensen dat maximaal aanwezig mag zijn in een ruimte. Voor een optimaal binnenmilieu worden hogere ventilatiehoeveelheden aanbevolen dan geëist in het Bouwbesluit.

Technisch advies

Buysse Koeltechniek gaat verder dan alleen een perfecte levering van een ventilatiesysteem. Wij hebben jarenlange ervaring met ventilatiesystemen en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij kunnen voor u een ontwerp en berekening maken van de mechanische ventilatie. Ook voor uw specifieke situatie of vragen kunt u contact met ons opnemen voor advies op maat.

Agrarische Koeling / Proceskoeling

Unitbouw

In de compleet uitgeruste werkplaats van onze leverancier stellen zij de door ons ontworpen units samen. Het modulaire systeem zorgt ervoor dat zij snel en efficiënt units kunnen bouwen geschikt voor binnen- en buitenopstelling. Tevens kunnen deze modulaire units worden geleverd met akoestische of geluiddempende panelen zodat zelfs de strengste geluidseisen geen probleem vormen.

Naast het modulaire systeem bouwen is ook maatwerk-units mogelijk. Afhankelijk van de beschikbare opstellingsruimte passen wij het ontwerp aan en krijgt u een klant specifieke unit. Ook units volledig (m.u.v. koelcomponenten) uitgevoerd in RVS kunnen wij voor u samenstellen.

Land- en tuinbouw

Bij Buysse Koeltechniek kunt u terecht voor de koeling en bewaring van uw land- en tuinbouwproducten. Er worden hoge eisen gesteld aan uw product in de land- en tuinbouw. Of het nu gaat om verse groenten en fruit, bloembollen of aardappelen. Optimale opslagtemperatuur en vochtgehalte is per product verschillend. Door toepassing van uniforme en constante opslagconditie in de gehele opslagruimte kunt u uw producten langer vers houden, uitdroging voorkomen, gewichtsverlies minimaliseren en de kwaliteit optimaal houden.

Wilt u weten wat voor u de beste oplossing is voor een kostenefficiënt en kwalitatief hoogwaardige koeling? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Maatwerk

Koeloplossingen op maat
In de business-to-business markt vraagt vrijwel elke situatie om een maatwerk koude oplossing of klimaatoplossing. U wilt namelijk een optimale koeloplossing voor uw eigen situatie, wensen en behoeften.

Koeloplossingen en klimaatoplossingen op maat
Of u nu een grote productiehal wilt koelen, een vitrine voor medicijnen, koelcontainers voor bulkvervoer of koelruimtes voor bloemen. In elke sector hebben we de nodige ervaring opgedaan. We weten precies hoe goederen goed gekoeld moet worden en hoe u dit financieel en praktisch zo efficiënt mogelijk kunt doen. Leg uw koelvraagstuk bij ons neer, samen met u vinden we de optimale oplossing!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Bedrijfs/horecakoeling

Koeltoonbanken

Buysse Koeltechniek is uw ideale partner als het gaat om koel- en vriesmeubilair, wij zorgen voor uw koeling op maat!
Horeca koeling in alle soorten en maten. Zowel stekkerklaar als met uitgebouwde koelmachine.

Bij Buysse Koeltechniek vindt u een uitgebreid assortiment koel- en vriesmeubelen voor gebruik in de horeca. Wij hebben barkoelingen voor achter de bar, koel- en vriesapparatuur voor in de keuken en koel- en vriescellen voor de opslag van uw voedingswaar. Het totale assortiment horeca koelingen is zeer breed en wij kunnen iedere locatie volgens uw wensen voorzien de juiste koelapparatuur. Van lokale snackbar tot de grootste locaties zoals bijvoorbeeld voetbalstadions.

Koel- en Vriescellen

Het beste tot standaard verheven
Het vertrekpunt van elke koel- en vriesoplossing van Buysse Koeltechniek is een standaard cel, opgebouwd uit standaardpanelen. Zo’n cel is uitermate robuust en voorbereid op de meest veeleisende omstandigheden. Vanuit die solide basis bouwen we úw oplossingen, voorzien van alle gewenste opties en specificaties. Oplossingen waar uw medewerkers graag mee werken en oplossingen die uw technisch manager de hoogste bedrijfszekerheid tegen de laagste kosten bieden.

Koel- en vriescellen voor verwerking
Met een koel- of vriescel van Buysse Koeltechniek voldoet u gegarandeerd aan de HACCP-normen en kunt u zich richten op de kwaliteit van uw maaltijdverwerking.

Koel- en vriescellen voor opslag
De koel- en vriescellen van Buysse Koeltechniek zijn praktisch onverwoestbaar en volledig ontwikkeld voor intensief dagelijks gebruik.

IJsmachines

Buysse Koeltechniek levert kwaliteitsvolle ijsmachines voor de productie van verschillende types ijs voor vis- en vleesbewaring, koeling van toonbanken en buffetten, industriële koeling, transport doeleinden en voor consumptie in de horeca en voor particulieren.

U kunt bij ons terecht voor machines van diverse capaciteiten.

We voorzien u van machines voor de vorming van:

  • scherfijs of schilferijs
  • korrelijs
  • ijsblokjes

Wijnkoelingen

Bij gebrek aan een geschikte kelderruimte kunt u voor de bewaring van wijn gebruik maken van een bewaarruimte met aangepast koelsysteem.

Buysse Koeltechniek biedt zowel voor horeca als particulieren verschillende types wijnkasten die het ideale kelderklimaat nabootsen.

U kunt kiezen voor een inbouw of vrijstaande kast en een eventuele opdeling van de wijnkoelkast in verschillende vakken voor enerzijds perfecte bewaring en ideale serveertemperatuur anderzijds.

Buysse Koeltechniek levert tevens wijnkoelunits die van uw kelder of wijnkamer een perfecte wijnkelder maken met een ideale bewaartemperatuur van circa 12°C.

We leveren deze units in verschillende uitvoeringen en capaciteiten. Dit laatste hangt af van de kubieke inhoud van de kelder of kamer en de kwaliteit van de aangebrachte thermische isolatie.